TR6160435     Bağımsız Distribütör İsmail YAVUZ Sayfasıdır

Doğrudan Satışın Faydaları Nelerdir?
Doğrudan Satışın Faydaları Nelerdir?

Doğrudan satış sistemi gerek tüketiciler için, gerekse de girişimciler için önemli fırsatlar ve faydalar sunmaktadır. Öncelikle, doğrudan satış girişimciler için esnek çalışma imkanı demektir. Artan zamanınızda yapabileceğiniz, kendinize ek gelir sağlayabileceğiniz bir iş imkanıdır. Bir diğer önemli avantaj ise, satıcı için herhangi bir sermaye gerektirmemesidir. Normal şartlarda, bir iş kurmak istediğinizde, bir dizi prosedürle uğraşmanız, bir mekan kiralamanız ve bununla birlikte farklı maliyetlere katlanmanız gerekmektedir. Doğrudan satışta bunların hiç birisi söz konusu değildir. Tek yapacağınız ürünü doğru bir şekilde müşteriye ulaştırmaktır.

Hane bütçesine katkıda bulunmak isteyen veya durumu tam zamanlı çalışma için uygun olmayan kişiler için ‘doğrudan satış sistemi’ ek gelir kaynağı sunmaktadır. Bu sistemde yatırım maliyeti bulunmamaktadır. Başlangıçta satmayı planladığı ürünleri indirimli fiyattan satın alan girişimci, ister yarı zamanlı ister tam zamanlı olarak bu ürünlerin satışını gerçekleştirmektedir. Tüm doğrudan satış şirketleri bağımsız satıcılarına stok yönetimi konusunda destek olmakta ve onların mümkünse sıfır stokla çalışmalarını sağlamaya çalışmaktadır.

Girişimcilere; diploma, eğitim düzeyi, askerlik durumu, mezun olduğu okul, not ortalaması gibi soruların sorulmadığı bu satış sisteminde, şirketler kişilere şu anki konumları, durumları ne olursa olsun kendi liderlik özelliklerini göstermeleri, kendi işlerini kurmaları için büyük bir fırsat ve imkan tanımakta, bağımsız satıcılar bir çok farklı eğitimle desteklenmekte, işlerinde başarılı olanların kişisel imkanlarıyla elde edemeyecekleri ödüllerle takdir edilmektedir.

Tüketiciler ise normal mağazacılıktan farklı olarak kaliteli ürünlere daha uygun fiyatlarla ulaşma imkanına kavuşmaktadır. Ürün kendilerine yüz yüze sunulduğu, özellikleri uygulamalı olarak anlatıldığı için, daha samimi ve daha güvenli bir alışveriş imkanı sağlamaktadır. Ayrıca ürün, kişilerin adreslerine teslim edilmekte ve bir çok firma tarafından, müşteriye kaliteli markalı ürünler için kanunda öngörülenlerden daha uzun müşteri tatmin garantisi sağlanmaktadır.

Scroll to Top