TR6160435     Bağımsız Distribütör İsmail YAVUZ Sayfasıdır

Doğrudan Satış Nedir?
Doğrudan Satış Nedir?

Doğrudan satış; ürünlerin veya hizmetlerin tüketicilere doğrudan sunulduğu bir pazarlama tekniğidir. Doğrudan satış; bir satıcının anlatması ve/veya göstererek tanıtması yoluyla bir tüketim malının veya hizmetinin tüketiciye evinde, bir tanıdığının evinde, iş yerinde veya satıcıya ait bir başka yerde doğrudan satışının gerçekleşmesidir.

Doğrudan satış yüksek kaliteli ürünleri kişisel ilişki kurarak müşterilere ulaştırmanın bir yoludur. Kullanmak istediğiniz ürünleri tanıdığınız, sevdiğiniz, güvendiğiniz kişilerden sürekli temin etmenize imkan tanırken, satın almak istediğiniz ürünlerin doğrudan evinize gelmesi nedeniyle, hem ürünü taşıma zahmetine katlanmazsınız, hem de kapınıza gelen ürün için herhangi bir masrafa katlanmazsınız. Zaman kazancınız da ayrı bir avantajdır.

Doğrudan satışın bir diğer özelliği de, bağımsız satıcıların ürünlerin ve hizmetlerin dağıtımında üstlendikleri rollerdir. Her bir firma, bağımsız satıcıları farklı bir isimle isimlendirse de üstlendikleri görev aynıdır. Örneğin; üye, doğrudan satıcı, serbest girişimci, serbest danışman, temsilci vb. isimler firmalar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Aslında her türlü ürün veya hizmet bu pazarlama tekniği kullanılarak satılabilir olsa da, doğrudan satış yoluyla genelde kişisel bakım, ev bakım ürünleri, gıda takviyeleri, mutfak gereçleri ve çeşitli ev gereçleri gibi ürünler satılmaktadır. Gerek Türkiye’de gerekse de dünyada bu pazarlama tekniği kullanılarak satılan ürünlerin çeşitliliği ve sayısında son yıllarda büyük bir artış gözlemlenmektedir. Bu bakımdan, sektör, sağladığı avantaj nedeniyle günden güne büyüme göstermektedir.

Scroll to Top